Waarom Erik Wardenier Advies?

 

Erik Wardenier staat voor deskundig en compleet advies op het gebied van het vervoer en de opslag van en het werken met gevaarlijke stoffen. Met Erik Wardenier bent u verzekerd van een gedegen en duidelijk verhaal over onder meer ADR, ADN, RID, IMDG Code en PGS. Erik Wardenier legt op elk denk- en werkniveau uit hoe de lastige materie in elkaar steekt  en wat de wet- en regelgeving rond gevaarlijke stoffen voor u betekent.

 

Veiligheidsadviseur: vaak verplicht

 

In de beleidsregel van 2 oktober 2014 van de Inspectie Leefomgeving en Transport wordt aangegeven dat het niet hebben aangewezen van een Veiligheidsadviseur ADR een boete kan opleveren die kan oplopen tot een bedrag van € 5.000,–. Dat is dan vaak nog maar het begin. Wanneer wel een Veiligheidsadviseur ADR wordt voorgeschreven maar er geen is aangewezen, zijn er vaak heel veel zaken binnen het bedrijf niet conform de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen. Daar komt bij dan men zich als organisatie ook nog eens behoorlijk op glad ijs begeeft aangezien een overtreding van de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen meteen een overtreding is op de Wet Economische Delicten, iets dat verstrekkende gevolgen kan hebben.

 

Wie met gevaarlijke stoffen werkt of ze vervoert krijgt te maken met een complex stelsel aan wetten en regels. Het is een brei van wet- en regelgeving.

 

Externe veiligheidsadviseur: altijd op de hoogte, altijd de juiste antwoorden

 

Een interne veiligheidsadviseur kent uw organisatie en dat is een voordeel. Dus door het aanwijzen van een Veiligheidsadviseur van binnen uw organisatie houdt u de kennis in huis. Het is dan wel van belang dat deze Veiligheidsadviseur de mogelijkheid (tijd, middelen) krijgt om zijn functie in deze te vervullen. 

 

In de praktijk komt het er vaak op neer dat een medewerker, die al een takenpakket heeft waarmee de werkweek volledig wordt gevuld, als extra taak krijgt het zijn van de Veiligheidsadviseur ADR, ADN of RID. Er wordt verder geen ruimte ingebouwd om deze taken inhoudelijk ook vorm te geven. Ook zal de eigen Veiligheidsadviseur op de hoogte moeten blijven van de (vaak en snel) veranderende wet- en regelgeving.

 

Door het aanwijzen van een externe Veiligheidsadviseur wordt uiteraard een persoon binnen de organisatie gehaald die deze niet zo goed kent. Echter, door met veel zorg en aandacht het betreffende bedrijf te benaderen, kan al heel snel een goed inzicht ontstaan over de situatie binnen het bedrijf op het gebied van gevaarlijke stoffen. Erik Wardenier advies is een specialist op het gebied van de wet- en regelgeving omtrent gevaarlijke stoffen en altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarom kan Erik Wardenier als externe adviseur u helpen om te voldoen aan wet- en regelgeving. 

 

Beschikt u over een eigen Veiligheidsadviseur, kan Erik Wardenier Advies deze ondersteunen, adviseren, helpen. De wet- en regelgeving is veelomvattend en complex. 

 

Bespaar met uw externe veiligheidsadviseur

 

Erik Wardenier kan u geld opleveren! Afvalstoffen bijvoorbeeld moeten verantwoord worden vervoerd en verwerkt, maar vaak wordt dit voor teveel geld aan derden overgelaten. Laat Erik Wardenier de juiste vervoers- en verwerkingsbedrijven voor u vinden en u kunt een flinke duit besparen…

 

Meer weten over advies?

Vestigingsplaats

Erik Wardenier Advies

Sluisstraat 147, 9406 AX Assen

(+31) 06 13750088

BTW identificatienummer: NL001865832B31

Mail ons 

Volg ons

Neem contact op.