TRAINING IMDG CODE (Volledig)

 

De International Maritime Dangerous Goods Code (IMDG Code) bevat alle vervoerbepalingen met betrekking tot het zeevervoer van gevaarlijke stoffen in verpakte vorm, inclusief het vervoer in tanks. De IMDG is uitgegeven door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO).

 

De training IMDG Code omvat in de basis niet het vervoer over zee zelf, maar de juiste wijze van aanbieden in de haven. Het betreft alle gevaarlijke stoffen in alle soorten verpakking. Dus is deze training van toepassing voor alle bedrijven die gevaarlijke goederen ten vervoer aanbieden in een keten waarbij ook vervoer over zee plaatsvindt. (Deze (basis) training kan worden aangevuld met een opleidingsdag bedoeld voor verantwoordelijken van/op zeeschepen (rederijen e.d.). Voor informatie over deze aanvullende training, neemt u dan gerust contact met ons op).

 

Veel organisaties, die te maken hebben met transport en opslag van gevaarlijke stoffen, hebben kennis van regels voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg (het ADR). Maar is er voldoende (aantoonbare) kennis op het gebied van het vervoer van gevaarlijke stoffen over zee?

 

Bij transport over de weg geldt de ADR; zodra de gevaarlijke stof in de haven staat en wacht op transport per zeeschip, geldt de IMDG Code.

 

Een adequaat opgeleide medewerker, die zich part- of full time bezighoudt met veilig transport, kan ervoor zorgen dat de gevaarlijke stoffen op de juiste wijze voor transport per zeeschip worden aangeboden. Met een gecertificeerde medewerker in huis voldoet de organisatie aan de wettelijke voorschriften. De wet- en regelgeving is duidelijk en de handhaving streng: bij overtreding volgt een boete.

 

Inhoud

 

De training omvat de volgende onderwerpen:

 

 • Wet- en regelgeving IMDG Code;
 • Classificatie gevaarlijke stoffen;
 • Verpakking gevaarlijke stoffen;
 • Regelingen bij het laden en lossen;
 • Kenmerken van de etikettering;
 • Regels die gelden voor vervoer;
 • Voorschriften voertuigen;
 • Eisen aan de constructie van verpakkingen en tanks.

 

De laatste van de vijf trainingsdagen is bedoeld om de toets voor te bereiden, die wordt afgenomen door Erik Wardenier Advies.

 

Naast de lessen vindt overdracht en uitwerking plaats van praktijkvoorbeelden, die de deelnemers zoveel mogelijk zelf aandragen. Op interactieve wijze worden zo problemen en incidenten besproken.

 

De training is Nederlandstalig, de boeken zijn in het Engels. 

 

Voor wie?

 

De training is bedoeld voor de persoon, die verantwoordelijk is voor het aanbieden ten vervoer van de gevaarlijke stoffen voor (uiteindelijk) het vervoer over zee.

 

De training IMDG Code wordt gegeven in de vorm van een open inschrijving. Hierbij zijn deelnemers van verschillende organisaties aanwezig. Door te werken in groepen van maximaal twaalf deelnemers is er voldoende interactie en kunnen praktijkvoorbeelden van de deelnemers in de training worden geïntegreerd. De deelnemers dragen verschillende praktijkvoorbeelden aan en leren zo van elkaar.

 

Wanneer?

 

   

  Resultaat

   

  De training wordt afgesloten door een toets ‘IMDG Code’, die door Big Bang Training en Advies wordt afgenomen.

   

  Deelnemers ontvangen een officieel certificaat en kunnen op professionele wijze binnen hun organisatie gevaarlijke stoffen op de juiste wijze gereed maken voor transport per zeeschip. Het certificaat geeft bewijs dat aan de opleidingseis van hoofdstuk 1.3 van de IMDG Code wordt voldaan.

   

  Kosten

   

  Deelname aan de training IMDG Code bedragen € 830,-

   

  Hierin zijn begrepen koffie, lunch, thee en de kosten voor het examen. De kandidaat draagt zelf zorg voor de juiste boeken. Welk boek tijdens de training wordt gebruikt zal worden aangegeven op het inschrijfformulier.

   

  Informatie en opgave

   

  Bel of mail voor informatie; 06 1375 0088 of info@erikwardenieradvies.nl.

   

  Meteen opgeven? Vul het formulier in.

   

  Meer weten over deze training?

  Vestigingsplaats

  Erik Wardenier Advies

  Sluisstraat 147, 9406 AX Assen

  (+31) 06 13750088

  BTW identificatienummer: NL001865832B31

  Mail ons 

  Volg ons

  Neem contact op.